Garanția produselor

Garanţia este certitudinea conformităţii unui produs şi se aplică oricărui produs cumpărat de pe site-ul www.clevertoys.ro.

Pentru a beneficia de garanţie vă rugăm să păstraţi factura emisă către Dvs.

În conformitate cu prevederile art. 2 pct. a din Legea nr. 449/2003 şi a art. 2 pct. 2 din Ordonanţa nr. 21/1992, garanţia se acordă numai consumatorilor persoane fizice sau grupurilor de persoane fizice, care achiziţionează/dobândesc şi/sau utilizează produse în afara activităţii lor profesionale sau comerciale.

Termenul de garanţie este de 24 luni de la data cumpărării produsului. În această perioadă consumatorul, în funcţie de natura produsului neconform, este îndreptăţit să ceară, fără plată, completarea pieselor lipsă din seturi, respectiv înlocuirea produsului, atunci când neconformitatea priveşte alte produse decât seturile LEGO sau LEGO DUPLO. Lipsa unor piese din seturile LEGO sau LEGO DUPLO trebuie adusă la cunoştinţa vânzătorului în termen de 15 zile de la cumpărare. Completarea setului LEGO sau LEGO DUPLO cu piesele lipsă, respectiv înlocuirea produsului se va face în termen de 15 zile de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului. Atunci când completarea setului LEGO sau LEGO DUPLO cu piesele lipsă nu este posibilă, respectiv celelalte produse nu pot fi înlocuite, consumatorul poate cere rezoluţiunea contractului. Rezoluţiunea nu poate fi solicitată dacă lipsa de conformitate este minoră.

Toate produsele se folosesc potrivit destinaţiei lor. Jucăriile doar pentru construit, potrivit instrucţiunilor de utilizare, cutiile de depozitare doar pentru depozitarea jucăriilor, în limita de greutate şi volum permisă, cănile, cutiile de sandwich şi alte asemenea doar pentru servirea de băuturi, respectiv depozitarea mâncării etc. Produsele sunt destinate a fi folosite în interior, sub sancţiunea pierderii garanţiei. Uzura normală a produsului, ruperea sau zgârierea acestuia ca urmare a lovirii sale, decolorarea, incendierea sau deteriorarea ca urmare a expunerii la soare sau la o altă sursă puternică de căldură sau a contactului cu apa, vopsirea produsului de către client, defectele produse de condiţiile improprii de utilizare şi depozitare, curăţarea prin metode improprii sau cu substanţe neadecvate, spargere / ciobirea produselor din ceramică, nu sunt acoperite de garanţie. Produsele consumabile nu beneficiază de garanţie (creioane, radiere etc.).

Preţul cuprinde costurile colectării, tratării şi eliminării în condiţii de protecţie a mediului ale EEE şi ale bateriilor / acumulatorilor portabili. Descarcă documentul în format PDF: Informare-clienti-EEE-si-BA.